Nieuwsberichten

Petruskerk 2014
Actueel 15 mei 2022 Wekelijkse nieuwsberichten
I love you wasknijpers
Voor de kinderen: een nieuwe regel van Jezus Jezus leert ons vandaag in Joh.13, 34-35 dat we van elkaar moeten houden. Iemand die dat in praktijk bracht, is pater Titus Bbrandsma. die vandaag door paus Franciscus heilig wordt verklaard.
Titus Brandsma
Heiligverklaring pater Titus Brandsma Filmpje als voorbereiding op de heiligverklaring van Titus Brandsma
Peerke Donders
Gezinsbedevaart naar Peerke Donders Op zaterdag 2 juli is er een gezinsbedevaart voor het bisdom Den Bosch naar Tilburg, naar Peerke Donders. Speciaal gemeenschappen met een Surinaamse, Antilliaanse of andere niet-Nederlandse achtergrond worden speciaal uitgenodigd.
palmpasen
Voorbereiding kinderen: Pasen Voorbereiding van kinderen op De Goede Week en Pasen. We beginnen met voorwerpen om in paastakken te hangen, daarna volgen het evangelie van de vrouw die gestenigd gaat worden (5de zondag van de vasten), Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen en Beloken Pasen (de zondag na Pasen). Met name kinderen die op 12 juni hun Eerste...
Vrouwen op een akker in Oeganda
Filmpje van pastor Sander Kesseler uit Oeganda Voor de derde en laatste keer steunen we het landbouwproject van pater Sander Kesseler ten behoeve van vluchtelingen in Oeganda.
Logo Norbertusparochie
NorbertusBode voorjaar 2022 Het thema van dit nummer is Passie. Passie in de betekenis van het lijden van Jezus, maar ook passie als hartstochtelijke liefde of gedrevenheid bij het beoefenen van bijvoorbeeld een hobby.
Synodale kerk
Synodaal proces: oproep bisschop en vragenlijst Als voorbereiding op de bisschoppensynode in oktober 2023 heeft ieder bisdom aan de parochies gevraagd na te denken over hoe wij als parochianen samen ons geloof beleven en onze kerk kunnen vernieuwen. Bisschop De Korte roept ons daartoe speciaal op
oecumene, logo
Oecumenische vastenmeditaties voor OekraÔne Vastenmeditaties op vijf woensdagen in de veertigdagentijd, op weg naar Pasen. Locatie: Andreaskerk
Logo Jong Bisdom Den Bosch
Programma Jong Bisdom Den Bosch Het Bisdom Den Bosch is gestart met een jongerenprogramma, dat hier als download is opgenomen.
Coronavirus
Versoepelingen per 25 februari Met ingang van 25 februari vervallen de meeste coronamaatregelen in de r.-k. kerk.
Coronavirus
Versoepeling coronamaatregelen in de kerk Vanaf 25 februari gelden in de kerken geen coronamaatregelen meer als de anderhalvemeterafstand en de mondkapjesplicht.
Logo Bachcantates Tillburg
Bachcantates Tilburg concerteert in de Petruskerk Bachcantates Tilburg concerteert in de Petruskerk op zondag 20 februari om 16.00 uur
Logo synodaal proces 2021-2023
Samen op weg: synode 2021-2023 De bisschoppensynode van 2023 in Rome wordt van 2021 tot 2023 voorbereid door gelovigen van over de hele wereld. In ons bisdom wordt niet alleen aan priesterraad, lekenraad en diakenberaad gevraagd daarvoor materiaal aan te leveren; ook belangstellende parochianen kunnen hun bijdrage leveren. Prof. dr. Myriam Wijlens hield op dinsdag...
Logo Walk for Homs
Helmi en Henk van der Loo: Walk for Homs Walk for Homs is een te sponsoren wandeltocht van Amsterdam naar Den Bosch om geld in te zamelen voor projecten van de in 2014 in Homs (SyriŽ) vermoorde jezuiet Frans van der Lugt. Helmi en Henk van der Loo, tot vorig jaar nog woonachtig in Hilvarenbeek en lid van de Petrusparochie, wandelen mee en zamelen geld in.
Coronavirus
Coronamaatregelen kerk versoepeld per 26 januari De coronamaatregelen voor r.-k. kerken zijn met ingang van 26 januari versoepeld. Dr anderhalvemeter-regel blijft bestaan.
Prof. dr. Myriam Wijlens
Lezing prof. dr. Myriam Wijlens over de synodale Kerk Enkele punten uit de lezing van prof. Wijlens over het synodale proces.
Kerkbalans 2022
Actie Kerkbalans 2022 Op 6 januari start de Actie Kerkbalans 2022.
Gedachtenisprentje - kaarsje
Week van gebed voor eenheid Gebedsweek om eenheid van 16 t/t/ 22 januari 2022 met op 16 januari een oecumenische viering in de Petruskerk.