De Beekse Cantorij

Beekse Cantorij o.l.v. Jac Peeters met organist Ad van Sleuwen

De Beekse Cantorij is opgericht in 1970. Dit kerkkoor ondersteunt muzikaal de viering van 11.00 uur op zondag in de Petruskerk. De dirigent is Jac Peeters; vaste organist is Ad van Sleuwen.
De Beekse Cantorij treedt op in twee verschillende samenstellingen: als Gregoriaanse Schola en als Gemengd koor

Een groep van elf mannen vormt de Gregoriaanse Schola. Deze verzorgt twee keer in de maand de vaste en wisselende gregoriaanse gezangen.

Het Gemengd koor zingt meestal één zondag in de maand Nederlandstalige liederen, twee-, drie- of vierstemmig. De zondag in het kerkelijk jaar bepaalt de keuze van de liederen.

In de advent en de vastentijd zingt het koor steeds gemengd, samen met de leden van de Schola, die dan met enkele Gregoriaanse gezangen de diensten ondersteunt.

Samenstelling

Op dit moment bestaat de Beekse Cantorij uit 35 enthousiaste leden. De muzikale leiding is in handen van dirigent Jac Peeters. De vaste organist is Ad van Sleuwen.

In de Beekse Cantorij zingen:

Zes mannen zingen alleen gregoriaans, vijf leden zingen zowel in de Schola als in het gemengd koor. De leeftijd van de koorleden varieert van 55 tot 80 plus.

Veel leden van de Beekse Cantorij zijn ook lid van het Dames- en herenkoor. Zij verzorgen dus trouwpartijen en uitvaarten in onze parochie.

Repetities

De vaste repetitieavond is donderdag in een ruimte van de Petruskerk:

De mannen kunnen ervoor kiezen bij één groep of bij beide te zingen.

Cd's

De Beekse Cantorij heeft al verschillende cd’s uitgebracht.

Loflied op de Beekse Cantorij

De Beekse Cantorij is een gezellige club enthousiaste mensen.

Zingen onder leiding van organist Ad van Sleuwen en dirigent Jac Peeters is een geweldige muzikale ervaring. Zij weten als geen ander om te gaan met een amateurkoor. Nooit verliezen ze hun geduld. De Cantorij heeft jaarlijks een groot Ceciliafeest en een viering ter afsluiting van het koorjaar.
Het is een genot lid te ‘mogen’ zijn van dit koor. Het verloop onder de leden is dan ook erg gering. Toch zijn nieuwe en vooral jonge leden welkom.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piet van Dun:
Tel. (013) 505 2878
E-mail: pietvandun@hetnet.nl