Hilvarenbeek

Het kerkhof aan de Doelenstraat is de laatste rustplaats van veel inwoners uit Hilvarenbeek.
De begraafplaats is van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk. Eenieder die het kerkhof bezoekt, stelt het op prijs dat in alle rust te kunnen doen. Laten we die wens respecteren

Historie
Het kerkhof van de Hilvarenbeekse kerk lag oorspronkelijk aan de noordzijde van het gebouw. Eeuwenlang hebben overledenen van de parochie hier hun laatste rustplaats gevonden. Tot het einde van de achttiende eeuw bestond ook de mogelijkheid begraven te worden in de kerk van Hilvarenbeek. Vanaf 1829 was begraven in de kerk en op het kerkhof rond de kerk aan de Vrijthof verboden. Het gemeentebestuur had in 1828 namelijk twee percelen akkerland gekocht buiten de bebouwing (tussen de Voortsche pad en de Doelenstraat) om deze in te richten tot algemene begraafplaats. Er werd een beukenhaag omheen geplant en twee poorten vormden de toegang.

Lees verder...

Begraafplaats Doelenstraat Hilvarenbeek

Beheer en onderhoud

Het dagelijkse beheer en onderhoud van de begraafplaats wordt verzorgd door de beheerder.

Contactgegevens
Noud van den Corput, Sprenger van Eijkstraat 5, 5081 VL †Hilvarenbeek
Telefoon (013) 505 1922

Administratieve beheer

Het administratieve beheer van de begraafplaats heeft het parochiebestuur gedelegeerd aan de plaatselijke beheerder. Deze is onder andere verantwoordelijk voor het opmaken en/of verlengen van grafakten, het plaatsen van graftekens en allerlei andere zaken de begraafplaats betreffende.

Contactgegevens
Noud en Lidy van den Corput, Sprenger van Eijkstraat 5, 5081 VL †Hilvarenbeek
Telefoon (013) 505 1922

kerkhof hilvarenbeek-doelenstraat